Una mica d’història

TALL TALLER és un grup format per dues artesanes que ens dediquem des de l’any 1984 a pintar Papers de Guarda i a enquadernar tota mena de llibres i articles de carpeteria.

Treballem amb el mateix sistema que ja antigament utilitzaven els xinesos, els turcs i més endavant també aplicaren els italians. Cada peça que fem segueix un procediment artesanal des del començament fins al final, de tal manera que mai no en podem fer dues d’iguals, totes són originals.

Els Papers de Guarda o d’Aigües els pintem amb pintura a l’oli sobre una base d’aigua, que permet que surin les pintures i es puguin fer els dibuixos, que quedaran estampats en els papers que hi col·loquem al damunt.

Cada estampació és única i el color queda fixat en el paper. Quan s’ha assecat ja es pot utilitzar per a enquadernar.

Les enquadernacions són fetes totes amb tela (lloms i cantoneres). Treballem amb papers de qualitat, i sempre que ens és possible amb papers reciclats.

Fem tota mena d’articles d’escriptori i objectes de regal: Àlbums per a Fotos, Arxivadors, Carpetes de totes mides, Agendes telefòniques, Llibres en blanc, Llibretes molt variades i originals, Caixes de fusta i de cartó, Llapis, Bolígrafs, Arracades, etc.

Com que som un taller petit no podem fer molta producció; per tant tot el que fem ho venem nosaltres mateixes en Fires d’ Artesania. Hem participat des de fa 28 anys en la majoria de Mercats Artesans que s’han celebrat a Catalunya. Girona, Olot, Mataró, Mollet, Sabadell, Terrassa, Barcelona, Figueres, Manresa i tantes d’altres. Ens agrada el nostre ofici i el fet de poder explicar als nostres clients el treball que fem i el procés de confecció de les peces del nostre Taller.

Montserrat Conesa i Tomàs
Mercè Vega i Castellvi